محرم نامه (4)

پیش نوشت: 


پرسش: نوشتن نام اولیاء (علیهم‌السلام) بر روی ماشین چه حکمی دارد (به جهت اینکه آن را می‌شویند یا باران روی آن می‌ریزد و آب آن ممکن است روی زمین ریخته و به فاضلاب رود).


پاسخ: باید احتیاط و ملاحظه کنند. در این‌گونه موارد از کاغذ استفاده شود بهتر است؛ بر روی کاغذ نوشته و به شیشه بزنند و هر وقت خواستند کاغذ را جدا کنند. و یا اگر روی شیشه نوشتند، وقت شستن آب آن را در جای پاک مانند باغچه‌ها بریزند.


———————————–



تصویر مکتبی – عاشورای ۱۳۱۳ ق


———————————–


پس‌نوشت:


-دعا کنیم هیج کدام از برادران و خواهران ایمانی، دچار خستگی روحی نشوند. خستگی جسمی به راحتی علاج می‌شود اما خستگی روحی، زمان‌بر است.


-همیشه برای کودکان ابتدایی وقتی از «بصیرت» صحبت می‌کنم، توضیح می‌خواهند که: بصیرت چیست؟ و همیشه در جواب آنها گفته و می‌گویم: «بصیرت یعنی جواب دادن به چراها (=why)؛ چرا درس می‌خوانیم، چرا مکتبی هستیم، چرا بر حسین علیه‌السلام گریه می‌کنیم، چرا و چرا و چرا». مطلبی را خواندم که بی‌ربط نیست. البته دیدگاهی غیر از این دیدگاه ذکر کرده است ولی نمی‌دانم چرا با خواندن این خبر، دیدگاه مکتبیش به یادم آمد:


«لری کینگ مجری مشهور سی ان ان وقتی بعد از بیست و پنج سال داشت با میلیونها مخاطبش خداحافظی می کرد نکته ای گفت که یک کلاس درس بود.گفت بهترین پرسش”چرا”است.

پیرمرد با تجربه توضیح داد وقتی از کسی می‌پرسی «چرا؟» نمی‌تواند یک کلمه‌ای جواب بدهد.باید توضیح دهد و مخاطب را قانع کند. دومین خوبی «چرا» هم این است که مصاحبه شونده را مجبور به فکر کردن می کند.»